Novice v temi: priprava hrane

Kdaj je treba olupiti buče: nasveti za pripravo
življenjski slog
Kdaj je treba olupiti buče: nasveti za pripravo

Članki s spletnih strani slovenskennovice.si in odprtakuhinja.delo.si pojasnjujejo, kdaj je pri pripravi buč potrebno odstraniti lupino. Poudarjajo, da si pri pripravi tega živila pogosto po nepotrebnem otežujemo delo.

25. sep 10:06
Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko
življenjski slog
Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko

Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.

19. nov 8:56
Za pripravo purana za zahvalni dan ga je treba pravočasno odtajati
življenjski slog
Za pripravo purana za zahvalni dan ga je treba pravočasno odtajati

Če želite za zahvalni dan pripraviti purana, ga je treba začeti odtajati dovolj zgodaj. Čas odtajanja je odvisen od teže purana. Če ste kupili zamrznjenega purana, preverite, kdaj ga morate začeti odtajati, da bo pravočasno pripravljen.

21. nov 15:57